Valutatrading.no - Alt om Valutahandel og Forex Trading

Slik velger du riktig valutamegler

Slik velger du riktig valutamegler

Det finnes mange forskjellige valutameglere tilgjengelig, og alle har sine fordeler og ulemper. I bunn og grunn spiller det ingen rolle om du velger en norsk eller en utenlandsk megler, da alle handler på den samme børsen uansett. Med tanke på skatten har det heller ingenting å si, da denne også er helt lik uansett om du vinner pengene fra en norsk eller utenlandsk megler.
For de fleste er det tre ting som avgjør hvorvidt de velger megleren: avgiftene, minsteinnskuddet og verktøyet de lar deg bruke for å handle.

Verktøyet meglerne har er som regel egenutviklet, og det kan derfor være store forskjeller. Likevel er de mest vanlige funksjonene tilgjengelig hos alle meglerne. Som en sammenligning kan du fint se forskjell på en nettbank fra DNB og en fra Sparebank 1, selv om begge nettbankene egentlig har helt kliss like funksjoner. I bunn og grunn er det derfor mest en smakssak, og man blir fort vant til det verktøyet man bruker.

Avgiftene varierer

Misteinnskuddet hos meglerne varierer, og ofte er det slik at større innskudd gir deg en bedre konto som igjen fører til lavere kostnader for å drive med handelen. Mange lar seg lokke av meglere som lar deg lage en prøvekonto med kun noen få hundre kroner som minsteinnskudd, men sannheten er at mange av disse har et bid-offer-spread som er ganske ugunstig for deg, og at du dermed kommer til å bruke unødvendig mye penger på dette. Om du derimot setter inn noen få tusen kroner får du ofte en mye bedre konto som har lavere bid-offer-spread, noe som betyr at du får beholde mer av pengene som du får med et overskudd.

Avgiftene valutameglerne tar er som sagt bakt inn i bid-spread-offer, noe som er forskjellen på prisen du kjøper og selger valutaen for. Det er likevel forskjell på meglerne, da de selv kan velge hvor stort dette spreadet skal være, og dermed hvor høye avgifter du kommer til å få. Ettersom de får penger fra dette spreadet er det som regel ikke noen andre avgifter for å bruke en megler, så hold den unna de som krever en årsavgift eller lignende for å ha en konto hos dem.

Ettersom man ikke betaler en stor avgift for å benytte seg av en megler kan man i verste fall bytte over til en ny megler dersom man er misfornøyd med den nåværende. Det kan jo også være at du ønsker å handle for mer penger i fremtiden, og at du dermed får et bedre tilbud hos en annen megler, så det kan lønne seg å følge litt med på tilbudene til de diverse meglerne.

Dårlig ide å benytte din lokale bank

Hvis du er litt gammeldags av deg er det mulig å gå til banken for å handle valutaer hos dem, og noen banker har til og med muligheten for at du kan drive med valutahandel fra nettbanken din. Dette er likevel ofte et dårligere alternativ, da banker stort sett retter seg mot bedrifter som driver med dette, og at de dermed har for høye gebyrer for folk flest som bare driver litt smått.

Når man velger en valutamegler er det også lurt å sjekke den opp på forhånd. De fleste store valutameglerne er seriøst aktører som man kan stole på like mye som den vanlige banken sin, men som med alle andre ting finnes det falske meglere og regelrette svindlere. Så sjekk opp valutamegleren før du setter inn penger, slik at du er sikker på at den er til å stole på. Vi har her på Valutatrading en liste med meglere vi anbefaler. Lag deg en konto hos de største, og benytt den du liker best.

 

ValutameglerMin. innskuddGearingKarakterLinker
Plus500NOK 100030:110Prøv Plus500
eToroNOK 500400:110Prøv eToro

Husk at din kapital er i fare ved handel av CFD’er, og at det er ment for proffesjonelle. CFD’er komplekse instrumenter og det er stor risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. Mellom 74-89% av investorene taper penger når de trader CFDs. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å ta en høy risiko for å tape pengene dine.

Del denne siden med andre:

Har du spørsmål? Legg gjerne igjen en kommentar under.

Kommentarer

Leave a Reply